Kaikista meistä voi kuoriutua mestarikirjoittaja

Kaikista meistä voi kuoriutua mestarikirjoittaja

Tyhjän paperin kammo on tullut meillä monella eteen. Mikä tuskallinen tilanne. Paljon haluaisi kertoa, mutta mitään ei synny paperille.

Tärkeintä on aloittaa kirjoittaminen, vaikka ei tunnukaan olevan vireessä. Kirjoittaminen voi tuntua tässä vaiheessa jo miellyttävältä, kun jotain saa paperille hahmoteltua. Oikeinkirjoitus on alussa vielä toissijaista, sillä tekstin ehtii hioa myöhemmin priimaksi.

Tekstin jäsentely vie aina aikaa. Monet eivät välttämättä ymmärrä, että tosiasiassa jokainen lause ja virke on tarkoin mietitty ja sen kohta on perusteltu.

Vaikka tekstillä ei olisikaan kiire, emme suosittele siirtämään sen tekoa seuraavaan päivään, sillä näin kynnys yleensä vain kasvaa. Jos olet jo tutustunut aiheeseen ja hankkinut siihen pohjatietoa, parasta on jalostaa samantien tekstiä – edes ensimmäiseksi versioksi.

Oikoluku on asia erikseen, sillä se usein vaatii pientä taukoa väliin, jolloin voit tarkastella aikaansaannosta uusilla silmillä.

Tässä muutama konkreettinen esimerkki, miten edetä tekstin kanssa:

1. Hyväksy se, että suurin osa ajasta kuluu aiheeseen tutustumiseen.
2. Kerää ensimmäinen versioon kärkiviestit. Epämääräisestä ajatuksen virrasta ja irrallisista lapuista saattaa välillä saada jo toimivan rungon kasaan. Älä ole turhan kriittinen, sillä myöhemmin saatat huomata, kuinka irtonaisista ideoista olikin hyötyä.
3. Kysy tekstiä hioessasi jatkuvasti itseltäsi, kuka on kohdeyleisösi ja vakuuttaako ilmaisusi heidät. Ole oma itsesi. Jargon antaa vain turhan tärkeilevän kuvan.
4. Panosta otsikkoon ja ingressiin, sillä se kiteyttää kaiken. Se saa lukijan kiinnostumaan tekstistä tai vastavuoroisesti hän lopettaa lukemisen.

Miksi tehdä sisällöntuotantoa?

Muistattehan, että sisältömarkkinoinnin lähtökohta on asiakkaan sisällöstä kokema hyöty. Jotta tuotettu sisältö on hyödyllistä, hänen pitää saada siitä lisäarvoa. Tämä voi olla vinkki, ohje tai idea, joka tukee samalla myös yrityksen myyntiä. Mieti myös rohkeasti uusia tapoja tehdä sitä! 

Tsemppiä sisällöntuotantoon ja otattehan yhteyttä, jos tuntuu, ettei aika riitä omaan sisällöntuotantoon. Autamme mielellämme!

Kirjoittaja on Camp Norten viestintäpäällikkö sekä osakas, joka rakastaa kirjoittamista ja kirjoittaa aina otsikon viimeiseksi.