Mieti rohkeasti uusia sisältömarkkinoinnin keinoja!

Mieti rohkeasti uusia sisältömarkkinoinnin keinoja!

Tuottamasi sisällön avulla potentiaaliset asiakkaat oppivat tuntemaan sinut ja tuovat pintaa syvempää tietoa yrityksestäsi, mutta onko yrityksesi tuottama sisältömarkkinointi tehokasta?

Kysy itseltäsi nämä kysymykset, ota opiksesi ja saat kaikki hyödyt irti sisältömarkkinoinnista.

1. Millainen sisältö toimii yrityksesi kannalta parhaalla tavalla?

Millaista sisältöä on tuotettu tähän saakka ja kuinka se on toiminut yrityksen tavoitteiden saavuttamisessa? Näiden kysymysten miettiminen antaa osviittaa siitä, onko tuotettu sisältö ollut toimivaa. Pohdiskelu myös kirkastaa ajatusta siitä, millaista sisältöä yrityksesi tarvitsee ja mitkä ovat sisällölle asetetut tavoitteet.

2. Mitä markkinointikanavia yrityksenne käyttää?

Suuri osa sisältömarkkinoinnin voimasta perustuu siihen, että oikea sisältö tavoittaa juuri oikeat lukijat. Suurella vaivalla tuotetut sisällöt jäävät täysin turhiksi, jolleivat ne onnistu tavoittamaan kohdeyleisöään.

Mieti millaisia omat verkostosi ovat, ja voisitko tavoittaa tai palvella heitä jollain muulla sisältömarkkinoinnin tavalla? Digissä näkyminen on monesti perinteisiin medioihin verrattuna edullisempaa. Mutta toimiakseen kunnolla, se vaatii suunnitelman ja sisältöjä. Mietitään yhdessä, miten yrityksesi saa enemmän irti digistä!

3. Mikä on myynnin ja markkinoinnin suhde?

Markkinoinnin ja myynnin suhde unohdetaan liian usein. Kun myynti ja markkinointi puhaltavat yhteen hiileen, saadaan leadit muutettua asiakkaiksi nopeasti ja vaivattomasti. Onkin myynnin tehtävä kommunikoida markkinoinnin kanssa, jotta leadit olisivat tarkoituksenmukaisia ja laadukkaita.

4. Mikä on sisältömarkkinointisi johtolause?

Tee itsellesi selväksi, miksi ylipäätään teet sisältömarkkinointia. Tavoitteletko kasvua, asiantuntija-asemaa, tunnettuuden lisäämistä, näkyvyyttä tai oletko rekrytoimassa uusia työntekijöitä? Millainen haluat yrityksesi olevan?

Mieti, mistä lähtökohdista käsin teet sisältömarkkinointia ja muodosta itsellesi niin sanottu mission statement, johtolause. Tärkeintä on, että seisot johtolauseesi takana 100-prosenttisesti.

 

Ps. Oletko ikinä ajatellut miten yrityksenne tai brändinne kohdalla voisi toimia verkkolehti? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

 

Kirjoittaja toimii Camp Nortella viestintäpäällikkönä ja liputtaa vahvan, strategisen sisältömarkkinoinnin puolesta.