Näin se toimii! 7 syytä rakastaa sisältömarkkinointia

Näin se toimii! 7 syytä rakastaa sisältömarkkinointia

Sisältömarkkinointi nostaa esiin myynnin kannalta olennaista sisältöä. Sisältömarkkinointi saa ihmiset luottamaan yritykseen, ja näin myös ostamaan yrityksen tuotteita.

Mietitkö, voisiko sisältömarkkinointi palvella sinun yritystäsi? Tässä keräämämme 7 syytä rakastaa sisältömarkkinointia.

1. Vastavuoroisuus

Arvokas tekstisisältö on sisältömarkkinoinnin tärkein lähtökohta. Lukijan on koettava, että teksti tarjoaa hänelle jotain: elämyksen, uutta tietoa tai ratkaisun ongelmaan. Tämä luo lukijalle positiivisen tunteen, mikä maksaa itsensä lopulta takaisin. Usko pois, tämä positiivinen tunne saa asiakkaan valitsemaan sinun tuotteesi kilpailijan tuotteen sijaan.

2. Sitoutuneisuus

Yritykselle on tärkeää luoda itsestään luotettava kuva – yksikään yritys ei halua rikkoa asiakkaalle antamaansa lupausta. Kun sitoudut julkaisemaan sisältöä säännöllisesti, annat yrityksestäsi luotettavan vaikutelman.

Ja mikä tämän vaikutus on myyntiin? Luottamus yritystäsi kohtaan saa asiakkaan myös osoittamaan sitoutuneisuutta. He saattavat aluksi tilata uutiskirjeen, sitten tehdä ostoksia verkkokaupassasi ja jakaa kokemuksiaan yrityksestäsi ja tuotteistasi erilaisissa sosiaalisen median kanavissa. Juuri sitä, mitä yrityksesi myynti kaipaa!

3. Oman alansa asiantuntija

Sisältömarkkinointi on yksi parhaita tapoja asiantuntija-aseman kasvattamisessa. Asiakkaat oppivat hyötymään tuottamistasi sisällöistä, kun he löytävät avullasi ratkaisun ongelmaansa. He oppivat pitämään sinua oman alasi asiantuntijana ja auktoriteettina. Keskity siis luomaan itsestäsi sparraaja, joka jakaa tietoa ja kokemuksia muille.

4. Tykkäykset

Kumman tuotteita itse ostaisit: jonkun, josta pidät vai jonkun, jota halveksit? Vastaus on yksinkertainen. Yritys, joka ymmärtää sinua, välittää sinusta ja antaa sinulle hyödyllistä tietoa, voittaa aina.

Sisältömarkkinointi johtaa aina tykkäämiseen. Mitä enemmän saat asiakkaasi janoamaan tuottamiasi sisältöjä, sitä enemmän he alkavat kiintymään yritykseesi.

5. Tunne eksklusiivisuudesta

Jos emme voi saada jotain, haluamme sitä koko ajan enemmän. Eksklusiivisuus ja niukkuus ovat keinoja, joita markkinoinnissa on käytetty iät ja ajat, ja ne toimivat myös sisältömarkkinoinnissa. Tarjoa siis yleisöllesi ilmaista sisältöä riittävästi, jotta yleisö kokee hyötyvänsä siitä, mutta ei liikaa, jotta he kokevat haluavansa lisää.

6. Sosiaalisuus

Halusimmepa tai emme, olemme sosiaalisia olentoja ja tykkäämme mennä massan mukana. Haluamme lukea samoja artikkeleita, joita muutkin lukevat ja käyttää samoja tuotteita, joita muutkin käyttävät. Sosiaalisessa mediassa jaetut artikkelit tai tuhansia tykkäyksiä keränneet hauskat videot ovat esimerkkejä sosiaalisen median voimasta.

Kuhina sosiaalisessa mediassa kasvattaa viestisi uskottavuutta ja sen tavoittavuutta. Siksi näkyminen ja omien sisältöjen jakaminen sosiaalisessa mediassa on tärkeää yritykselle. Me Camp Nortella autamme yritystäsi myös sosiaalisen median kanavien perustamisessa ja päivittämisessä.

7. Yhteys

Sisältö (eli tarinat, joita yleisösi lukee) luo yhteenkuuluvuutta ja yhdistää sinut lukijaan. Tavoite on saada lukija jakamaan yrityksesi arvot ja näin ollen tuomaan yleisö lähemmäksi yritystäsi. Tällainen yhteys lisää asiakkaan luottamusta ja ohjailtavuutta, sillä loppujen lopuksi me kaikki haluamme olla osa jotakin.

Sisältömarkkinointi on tehokas tapa vakuuttaa ihmiset, kun internet ja älypuhelimet dominoivat jokapäiväistä elämäämme. Tuottamasi sisällön ansiosta potentiaaliset asiakkaat oppivat tuntemaan sinut ja luottamaan yritykseesi. He eivät tunne itseään huijatuiksi, vaan tuntevat inspiroituneensa ja saaneensa ratkaisun ongelmaansa. Se on tuntuu mukavalta heille, ja se tuntuu mukavalta sinulle. Se on sisältömarkkinoinnin koko perusta.

Kirjoittaja on Camp Norten viestintäpäällikkö ja osakas, ja hän syttyy erityisesti hyödyllisistä, houkuttelevista sisällöistä, joiden pariin lukija palaa yhä uudelleen.